Hírek Archívum 2011
SAJTÓKÖZLEMÉNY
2011. augusztus 26.
 
Viss Község Önkormányzata
Cím: 3956 Viss, Kolozsvári út 28.
E-mail: vissonk@freemail.hu
www.viss.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu
VISS CSAPADÉKVÍZ ÉS BELVÍZ ELVEZETÉSÉNEK KIÉPÍTÉSE című, ÉMOP-3.2.1/C-09-2009-0032 azonosító számú projekttel kapcsolatban
Viss községben 277 424 387.- Ft támogatási összegű nyertes Európai Uniós projekt valósult meg "Viss csapadékvíz és belvíz elvezetésének kiépítése" címmel. A projekt végrehajtásához a település a költségek 90%-át kapta támogatásként.
A projekt teljes költségvetése 308 249 319.- Ft.
A projekt keretében megépült egy záportározó és 8 775 fm vízelvezető csatorna, mely által megszűnt a helyi vízkárok által okozott veszélyeztetettség. A kivitelezési munkák műszaki átadás- átvétele 2011. július 29-én megtörtént. A projekt végső zárásaként augusztus 29-én önkormányzatunk záró rendezvényt tart, melyre meghívta a projektben résztvevő szolgáltatókat és a Közreműködő Szervezetet. A projekt teljes zárása augusztus 31-én várható.

KÖZLEMÉNY
2011. május 17.

KÖZLEMÉNY VISS CSAPADÉKVÍZ ÉS BELVÍZ ELVEZETÉSÉNEK KIÉPÍTÉSE című, ÉMOP-3.2.1/C-09-2009-0032 azonosító számú projekttel kapcsolatban. Viss településen az Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program (ÉMOP) keretén belül meghirdetett Belterületi és térségi vízrendezés tárgyú, 308 249 319.- Ft teljes költségvetésű, 277 424 387.- Ft támogatási összegű nyertes projekt megvalósításán dolgoznak "Viss csapadékvíz és belvíz elvezetésének kiépítése" címmel. A projekt keretében 8 775 fm vízelvezető csatorna épül, mely által megszűnik a helyi vízkárok által okozott veszélyeztetettség. A munkák a téli leállást követően március 7-én újra elindultak. A kivitelezés a tervezett ütemben halad, a július végi befejezés előre láthatólag nem fog csúszni.


Új technológiával az új generációért Kenézlőn és Vissen projekt záró rendezvénye/Képek
2011. április 18.
2011. április 18-án a kenézlői és a vissi iskolákban átadásra került, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával "Új technológiával az új generációért Kenézlőn" című TIOP-1.1.1-07/1-2008-0161 számú pályázat keretében megvalósult beruházások. A projekt keretén belül a két intézmény - Kenézlő Körzeti Általános Iskola, valamint - Kenézlő Körzeti Általános Iskola Vissi Tagiskolája- részére, üzembe helyezésre került 8 db tantermi csomag (digitális tábla), 8 db iskolai PC, 1 db alkalmazás szerver, 1 db szerver szoftver, 2 db Wifi csomag és 1 db szavazócsomag. A kedvezményezett - Kenézlő, Viss és Zalkod Óvoda és Iskola Intézményfenntartó Társulása nevében- Kenézlő Községi Önkormányzat- ezzel is támogatni kívánta az oktatásban az integrációs és az inkluzív programok elterjedését, az egyéni képességeket és érdeklődést szem előtt tartó nevelési szemléletet, továbbá az IKT kompetenciák fejlesztését annak érdekében, hogy a gyerekek iskolázottsági színvonala emelkedjen, ezáltal a munkaerő-piaci esélyeik növekedjenek.
A beruházás összköltség: 9.581.861.-Ft
Támogatás összege: 9.581.861.-Ft
Szerelnek a ComPress Bt. munkatársai KÉPEK»
Kivitelező: a sátoraljaújhelyi ComPress Bt. volt, melynek képviselője Majoros László. A záróünnepségen Hunyadi Tibor Kenézlő polgármestere mondott avató beszédet - aki beszédében kiemelte az üzembe helyezésre került tantermi csomagok és az interaktív táblák hasznosságát és fontosságát az oktatásban. Reményeit fejezte ki, hogy a beruházás eredményeképpen a tanulás életszerűvé válik, soha nem látott világok tárulnak fel a gyermekek előtt, új kihívásokat és lehetőségeket teremtve ismereteik kiteljesítésére. Ez az izgalmas oktatási módszer biztosítja majd, hogy a tanárok még több figyelmet tudjanak szentelni a gyermekek egyéni igényeinek. Az eredmények azt mutatják, hogy a diákok teljesítménye határozottan jobb, ha folyamatosan használják az interaktív (elektronikus) táblát. A tanulók gyorsabban haladtak a tananyag elsajátításával. A pedagógusok pedig mind nagyobb mértékben tudják kihasználni a tábla kínálta előnyöket.
Végül megköszönte munkáját mindazoknak, akik fáradtságos munkával, szabadidőt nem kímélve dolgoztak a pályázat elkészítésén és megvalósulásán, továbbá valamennyi közreműködő szervezetnek, munkatársnak, önkéntesnek, valamint a forrást biztosító Európai Uniónak és a Magyar Államnak.

Új technológiával az új generációért Kenézlőn és Vissen projekt nyitó/záró rendezvénye
2011. április 12.

Kenézlő, Viss és Zalkod Óvoda és Iskola Intézményfenntartó Társulása nevében Kenézlő Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Kenézlő és Viss község érdeklődő lakosságát az " Új technológiával az új generációért Kenézlőn" című pályázat keretén belül az iskolákban átadásra kerülő tantermi csomagok, digitális táblák, iskolai PC-k, szoftverek nyitó/záró rendezvényére.
Időpont: 2011. április 18-án, 14.00 óra
Helyszín: Kenézlő Körzeti Általános Iskola, Könyvtár, 3955 Kenézlő, Kárpát utca 1-3.

Hunyadi Tibor polgármester


SEGÍTSÜNK, HOGY SEGÍTHESSÜNK
2011. február 3.

Az adó 1% felajánlása Önnek nem kerül semmibe, de nagyon sokat segíthet vele másoknak!

Tisztelt Adózó!

A 2011-es adóévtől kezdve a Vissi Polgárőr Egyesület számára is lehetőség nyílik az adó 1%-nak fogadására.

Kérjük, hogy adóbevallásakor is gondoljon az önkéntes Vissi polgárőrökre, akik odaadó munkájukkal segítik a község közrendjének védelmét. Ezért a jövedelem adójának 1%-ával legyen részese e társadalmi tevékenységnek. Támogassa a Vissi Polgárőr Egyesületet, hogy megvalósíthassa céljait és a közt szolgáló bűnmegelőzési eszközök beszerzésre kerülhessenek. Ezen eszközök pl.: védőfelszerelések, szolgálati autó, éjjel látó kamera, reflektor, térfigyelő kamerák. A felajánlott összegek felhasználásával szeretnénk minél többet járőrözni, minél többet jelen lenni az utcákon, a külterületi tanyákon, hogy ne adjunk esélyt a bűnözőknek.

A Rendelkező Nyilatkozat A Befizetett Adó 1%-áról nyomtatványba a következő információkat kell írni:
Kedvezményezett neve:
Vissi Polgárőr Egyesület
Adószáma: 18024942-1-05

Székhelye: 3956 Viss, Kolozsvári út 28.
Egyéb felajánlásaikat a következő számlaszámra utalva köszönettel fogadjuk: 55500012-21102626-60000000 (Zemplén Takarékszövetkezet)!

Köszönjük, hogy adója 1%-val hozzájárul egyesületünk hatékonyabb működéséhez!
A Vissi Polgárőr Egyesület tagjaiArchívum: 2022|2021|2020|2013|2011|2010


 


© 2004 - 2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.